Doorgaan naar hoofdcontent

Laatste bericht

Personalisatie : doe nooit zómaar familiair

Soms, maar niet altijd Misschien merkt u het ook wel als u online shopt : personalisatie is vandaag de normaalste zaak van de wereld. We weten immers dat ze leidt tot hogere CTR’s en verkoop, want het maakt kiezen eenvoudiger voor de consument. Anderzijds bestaat ook het risico dat consumenten geïrriteerd geraken, want personalisatie komt soms in het vaarwater van privacy regels.

Wanneer gebruik je nu gepersonaliseerde boodschappen (bijv. “Beste Viviane”) en relevante verkoopargumenten die inspelen op de behoefte(n) van uw bezoeker?

En wanneer niet? Want deze boodschappen kunnen ook averechts werken en weerstand veroorzaken. Consumenten merken immers dat marketeers gebruik maken van hun unieke gegevens. En dat leidt steeds vaker tot irritatie en vermijdingsgedrag.

Het juiste moment op de juiste manier Het is belangrijk rekening te houden met de fase van buyer journey van uw consument. De personalisatie kan gebaseerd zijn op zoekgedrag, door bezoeken aan dezelfde of vergelijkbare web…

Influencer Marketing : oude wijn in nieuwe... ?

word by mouth


Zoals Erik Van Looy die schoenen aanprijst. Ongeveer.

De digitale wereld is niet altijd een compleet nieuwe wereld. Soms worden oude technieken herbruikt in een andere omgeving. Influencer Marketing is er zo een. Waar vroeger een BV werd ingeschakeld om een product aan te prijzen in bijv. een advertentie of TV-spot, wordt die nu ingezet in de sociale media. Want bekendheid geeft geloofwaardigheid, en geloofwaardigheid verkoopt. Als Erik Van Looy als brand ambassador schoenen van Ambiorix draagt (of aanprijst), dan zullen er ongetwijfeld kijkers van De Slimste Mens Ter Wereld zijn die in zijn verhaal stappen en de investering in Van Looy's endorsement terugverdienen.
Alleen, de BV's van vandaag zijn door veel kleinere groepen gekend. Vandaag zijn het Blog-celebrities die de plak zwaaien.

Het systeem

U overtuigt iemand die aanwezig is op social media (een eigen blog, Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Snapchat) en veel volgers heeft om u of uw product te vermelden. Vaak zijn zulke bloggers gefascineerd door één bepaald onderwerp of spreken ze één bepaalde doelgroep aan, dus zit u onmiddellijk waar u wilt zijn.
Zulke 'celebrities' gaan daar niet zo maar op in. Ze moeten geloven in uw product. Verwacht dus niet dat een jongedame die beauty als haar levensdoel koos zomaar een generiek product zal opnemen in haar blogposts.
Da's niet zo erg : als 'een onafhankelijke bron' u opneemt in zijn/haar blog, dan is dat net zo krachtig als word-of-mouth.
Maar het kan ook anders : wat samples opsturen óf betalen zorgen soms ook voor vermelding door zo'n autoriteit.

Wat kost het?. Ongeveer.

In België :
Een Instagramaccount met 50.000 volgers : €500 per post
Een Facebookaccount met 50.000 likes : €700 per post
Een Twitteraccount met 50.000 volgers : €650 per post
Een Snapchat account met 50.000 views : €1500 per post

Dat valt dus nog mee. Merk op dat het duurste kanaal Snapchat is. Da's niet verwonderlijk : het blogfenomeen spreekt vooral jongeren (12-14) aan, en die zijn er massaal aanwezig. Meer dan op Facebook, dat zij een kanaal voor 'oudjes' beginnen vinden.

Waar moet u op letten?

• Zijn het wel échte volgers?
• Kan u leven met eerlijke feedback?
• Is de blog of ander kanaal relevant voor uw merk of product?
• Spreekt de blogger uw doelgroep aan?
• Worden de boodschappen van de influencers gedeeld? (free bonus)
• Legt u uw eieren in één mandje? Marketing is meer dan influencing alleen...

Tips over hoe u Influencer Marketing kan integreren in een uitgebreide marketing strategie? Gewoon even klikken.

VORIGE                   HOME                   VOLGENDE

Populaire posts