Doorgaan naar hoofdcontent

Laatste bericht

Personalisatie : doe nooit zómaar familiair

Soms, maar niet altijd Misschien merkt u het ook wel als u online shopt : personalisatie is vandaag de normaalste zaak van de wereld. We weten immers dat ze leidt tot hogere CTR’s en verkoop, want het maakt kiezen eenvoudiger voor de consument. Anderzijds bestaat ook het risico dat consumenten geïrriteerd geraken, want personalisatie komt soms in het vaarwater van privacy regels.

Wanneer gebruik je nu gepersonaliseerde boodschappen (bijv. “Beste Viviane”) en relevante verkoopargumenten die inspelen op de behoefte(n) van uw bezoeker?

En wanneer niet? Want deze boodschappen kunnen ook averechts werken en weerstand veroorzaken. Consumenten merken immers dat marketeers gebruik maken van hun unieke gegevens. En dat leidt steeds vaker tot irritatie en vermijdingsgedrag.

Het juiste moment op de juiste manier Het is belangrijk rekening te houden met de fase van buyer journey van uw consument. De personalisatie kan gebaseerd zijn op zoekgedrag, door bezoeken aan dezelfde of vergelijkbare web…

Scraping : bouw zelf uw prospectielijsten

scraping content


De zoektocht naar dé lijst

Er zijn vandaag een hele reeks tools en technieken beschikbaar om prospectielijsten op te bouwen of aan te kopen. Zo'n listings zijn ondertussen zowat de heilige graal van buyer funneling geworden, want de vraag naar kwalitatieve leads is groot. Begrijpelijk, want gericht werken is efficiënter en vaak goedkoper. Het is trouwens verplichte kost voor growth hacking.
Gevolg : u wordt om de oren geslagen met de ene oplossing na de andere en de belofte op succes. Daarvoor moet u natuurlijk wél in de buidel tasten.

3 termen, om het af te leren

• Directories : NAW-gegevens, vaak verkocht door brokers. Meestal van lage kwaliteit want niet permanent ge-update of door generieke selectiecriteria verkregen, waardoor de conversieratio uitermate laag ligt. Lees : het werkt als u heel veel van deze adressen aanschrijft. De lage return op dit hoge volume levert dan misschien nog wel wat op.
Tip : beding een resultaatsverbintenis die duidelijk omschrijft wat onder 'kwalitatief' wordt begrepen.
• Persona : doelgroepbepaling die veel dieper gaat dan de traditionele socio-demografische en geografische criteria. De algemene doelgroep wordt opgedeeld in segmenten en benoemd. Er wordt getracht een concrete omschrijving te maken van wat typisch is, inclusief bezigheden in het professionele en privé leven. Doel is om beter in te kunnen spelen op de behoeften van de prospect.
Tip : toets de persona aan de realiteit. In hoeverre is het relevant dat 'Ondernemer John' 's ochtends om 05:30u opstaat om een uurtje te gaan hardlopen? Is dat trouwens zo?
• Inbound marketing : de heilige graal van de heilige graal. Inbound marketing zorgt voor lead generation en creëert kopers die via een CRM-systeem worden opgevolgd. Het fijne van de zaak? Goed toegepast wordt de koper vragende partij in plaats van opgejaagd wild. Nadeel : zulke klantenrelaties opbouwen is een langetermijnoperatie.
Tip : vraag een gedetailleerde offerte. Er komt heel wat bij inbound kijken, inclusief tijd.

De shortcut

Als u een duidelijk beeld heeft van het segment dat u wilt aanspreken, kan u ook eens relevante websites bezoeken zoals die van beroepsfederaties, bijvoorbeeld, of van hobbyclubs. Vaak bevatten die ledenlijsten waar u iets mee kan doen.
Dan zijn er 2 mogelijkheden : ofwel engageert u een stagiair, die de data manueel copy-paste in een excel, ofwel zet u er een scraper op.
Da's een online applicatie die de data er voor u uithaalt via een script, en ze netjes bewaart in een .xslx of een .csv. Met minimale inspanningen en een controlerondje achteraf, bouwt u dan snel uw eigen database op.

DIY, not?

Láten scrapen? Laat maar weten.

VORIGE                   HOME                   VOLGENDE

Populaire posts