Doorgaan naar hoofdcontent

Laatste bericht

Online marketing : u kunt er maar beter zelf ook iets van weten

Help! Alles is digitaal Vandaag wordt u als ondernemer ongetwijfeld permanent om de oren geslagen met het voorzetsel 'digitaal'. Ondertussen bent u natuurlijk ook overtuigd dat online niet meer weg te cijferen valt uit het echte leven. Maar kan u nog volgen? Want elke dag verschijnen er nieuwe posts over toepassingen die u het leven heel wat eenvoudiger zullen maken. Misschien is dat wel zo, maar zonder basiskennis valt dat natuurlijk moeilijk uit te maken.
Snel zelf leren Onlangs botste ik op een gratis online cursus van Google die u snel en makkelijk inzichten geeft in wat u minstens nodig heeft voor een goede aanwezigheid op het www : het Digitaal Atelier.

Het is echt geen rocket science. In no time leert u de ins and outs van de basis van online marketing. Praktische voorbeelden én een certificaat  inbegrepen.

Zo leert u :

• De mogelijkheden van digitaal adverteren
• Beter aanwezig zijn op internet
Juist contact te leggen via e-mail
• Gevonden worden
• Analytics gebruiken

Scraping : bouw zelf uw prospectielijsten

scraping content


De zoektocht naar dé lijst

Er zijn vandaag een hele reeks tools en technieken beschikbaar om prospectielijsten op te bouwen of aan te kopen. Zo'n listings zijn ondertussen zowat de heilige graal van buyer funneling geworden, want de vraag naar kwalitatieve leads is groot. Begrijpelijk, want gericht werken is efficiënter en vaak goedkoper. Het is trouwens verplichte kost voor growth hacking.
Gevolg : u wordt om de oren geslagen met de ene oplossing na de andere en de belofte op succes. Daarvoor moet u natuurlijk wél in de buidel tasten.

3 termen, om het af te leren

• Directories : NAW-gegevens, vaak verkocht door brokers. Meestal van lage kwaliteit want niet permanent ge-update of door generieke selectiecriteria verkregen, waardoor de conversieratio uitermate laag ligt. Lees : het werkt als u heel veel van deze adressen aanschrijft. De lage return op dit hoge volume levert dan misschien nog wel wat op.
Tip : beding een resultaatsverbintenis die duidelijk omschrijft wat onder 'kwalitatief' wordt begrepen.
• Persona : doelgroepbepaling die veel dieper gaat dan de traditionele socio-demografische en geografische criteria. De algemene doelgroep wordt opgedeeld in segmenten en benoemd. Er wordt getracht een concrete omschrijving te maken van wat typisch is, inclusief bezigheden in het professionele en privé leven. Doel is om beter in te kunnen spelen op de behoeften van de prospect.
Tip : toets de persona aan de realiteit. In hoeverre is het relevant dat 'Ondernemer John' 's ochtends om 05:30u opstaat om een uurtje te gaan hardlopen? Is dat trouwens zo?
• Inbound marketing : de heilige graal van de heilige graal. Inbound marketing zorgt voor lead generation en creëert kopers die via een CRM-systeem worden opgevolgd. Het fijne van de zaak? Goed toegepast wordt de koper vragende partij in plaats van opgejaagd wild. Nadeel : zulke klantenrelaties opbouwen is een langetermijnoperatie.
Tip : vraag een gedetailleerde offerte. Er komt heel wat bij inbound kijken, inclusief tijd.

De shortcut

Als u een duidelijk beeld heeft van het segment dat u wilt aanspreken, kan u ook eens relevante websites bezoeken zoals die van beroepsfederaties, bijvoorbeeld, of van hobbyclubs. Vaak bevatten die ledenlijsten waar u iets mee kan doen.
Dan zijn er 2 mogelijkheden : ofwel engageert u een stagiair, die de data manueel copy-paste in een excel, ofwel zet u er een scraper op.
Da's een online applicatie die de data er voor u uithaalt via een script, en ze netjes bewaart in een .xslx of een .csv. Met minimale inspanningen en een controlerondje achteraf, bouwt u dan snel uw eigen database op.

DIY, not?

Láten scrapen? Laat maar weten.

VORIGE                   HOME                   VOLGENDE

Populaire berichten