Doorgaan naar hoofdcontent

Laatste bericht

Online marketing : u kunt er maar beter zelf ook iets van weten

Help! Alles is digitaal Vandaag wordt u als ondernemer ongetwijfeld permanent om de oren geslagen met het voorzetsel 'digitaal'. Ondertussen bent u natuurlijk ook overtuigd dat online niet meer weg te cijferen valt uit het echte leven. Maar kan u nog volgen? Want elke dag verschijnen er nieuwe posts over toepassingen die u het leven heel wat eenvoudiger zullen maken. Misschien is dat wel zo, maar zonder basiskennis valt dat natuurlijk moeilijk uit te maken.
Snel zelf leren Onlangs botste ik op een gratis online cursus van Google die u snel en makkelijk inzichten geeft in wat u minstens nodig heeft voor een goede aanwezigheid op het www : het Digitaal Atelier.

Het is echt geen rocket science. In no time leert u de ins and outs van de basis van online marketing. Praktische voorbeelden én een certificaat  inbegrepen.

Zo leert u :

• De mogelijkheden van digitaal adverteren
• Beter aanwezig zijn op internet
Juist contact te leggen via e-mail
• Gevonden worden
• Analytics gebruiken

Print : springlevend of zo dood als een pier?

Het zal u misschien verbazen, maar print is meer springlevend dan ooit. Ondanks alle digitale geruchten -die nu al jaren de ronde doen- blijft het een vaste waarde met een aantal voordelen die online media niet kunnen bieden. Cynici kunnen wel beweren dat print advertenties alleen relevant zijn voor een kleine groep mensen die interesse hebben in heel specifieke producten of dat kranten en tijdschriften nutteloos zijn omdat alle informatie onmiddellijk beschikbaar is op desktop, laptop, pads en smartphones, maar vergis u niet : print is op z'n minst een sterk aanvullend medium en voor bepaalde leeftijdsgroepen zelfs meer dan dat.

de standaard

Waarom print een blijvertje is

• Het lijkt misschien triviaal, maar toch : het is gewoon veel aangenamer en minder vermoeiend voor de ogen om letters op papier te lezen dan op een scherm.
• Het is misschien praktischer om op een scherm te lezen als u onderweg bent, maar het leidt u af van de echte wereld. Print is een cultuur en een tastbare ervaring. Voor velen is het een ritueel, een te koesteren moment, waarbij de leeservaring centraal staat. Print biedt dus kwaliteit in een wereld waar kwantiteit overheerst.
• Gedrukte media zijn geloofwaardiger. Online is er zo veel informatie beschikbaar dat het steeds moeilijker wordt om in te schatten wat waar is, en wat niet. Want wat is de waarde van het zoveelste individu dat zijn mening ventileert? Wat is commercieel geïnspireerd en wat niet? Wat is kaf tussen het koren, en wat niet? Men wordt zich daar steeds meer van bewust.
Adblockers? Ze zijn het beste bewijs dat de consument zelf wilt bepalen wat hij al dan niet online te zien krijgt. Dat ligt bij print toch wel even anders. Ook daar ligt een opportuniteit, onder voorwaarde dat wát er wordt geadverteerd op z'n minst entertainend is.
• Misschien lijkt het bereik van print wel lager, maar op dit moment is het dé plek om aanwezig te zijn : niemand gelooft er nog in, waardoor minder concurrentie, en er zijn nog altijd lezers genoeg.
• De grootste koopkracht zit tegenwoordig bij de nieuwe dertigers : de vijftigers. En die zijn ondertussen best wel mee met alles wat digitaal is, maar genieten nog altijd van 'hun gazet', als is het maar bij de weekendbrunch. Dat doen ze immers al tientallen jaren, en dat zullen ze blijven doen omdat ze naast het digitale laagje aan de oppervlakte nog altijd diepgang verwachten.

Waarom print niet zaligmakend is

U zal het zelf ook wel gemerkt hebben, print wordt vlotjes gecombineerd met digitaal. Digitaal zorgt voor compacte kernboodschappen, print voor diepgang. Ze vullen elkaar dus mooi aan.
Marketeers kunnen dus maar beter een hybride media-aanpak overwegen. Zo krijgt hun publiek meer keuze en kunnen beide media op hun sterktes worden uitgespeeld en moeten ze elkaar niet trachten te vervangen of elkaars voordelen over te nemen. Dat is immers een zwaktebod. U vraagt een beenhouwer ook niet om een heup te vervangen, toch?

Dus, als u het mij vraagt : geef print een (grote) kans. Misschien wordt u er wel eenoog in het land van de blinden. 
En als u een uitgebreid overzicht wenst van de mogelijkheden, altijd welkom.

VORIGE                   HOME                   VOLGENDE


Populaire berichten