Doorgaan naar hoofdcontent

Laatste bericht

Online marketing : u kunt er maar beter zelf ook iets van weten

Help! Alles is digitaal Vandaag wordt u als ondernemer ongetwijfeld permanent om de oren geslagen met het voorzetsel 'digitaal'. Ondertussen bent u natuurlijk ook overtuigd dat online niet meer weg te cijferen valt uit het echte leven. Maar kan u nog volgen? Want elke dag verschijnen er nieuwe posts over toepassingen die u het leven heel wat eenvoudiger zullen maken. Misschien is dat wel zo, maar zonder basiskennis valt dat natuurlijk moeilijk uit te maken.
Snel zelf leren Onlangs botste ik op een gratis online cursus van Google die u snel en makkelijk inzichten geeft in wat u minstens nodig heeft voor een goede aanwezigheid op het www : het Digitaal Atelier.

Het is echt geen rocket science. In no time leert u de ins and outs van de basis van online marketing. Praktische voorbeelden én een certificaat  inbegrepen.

Zo leert u :

• De mogelijkheden van digitaal adverteren
• Beter aanwezig zijn op internet
Juist contact te leggen via e-mail
• Gevonden worden
• Analytics gebruiken

Snackable content : kort en leuk doet lezen

Onmisbaar voor uw marketingstrategie

Snackable (snel verteerbare) content is vandaag een belangrijk onderdeel van een marketingstrategie geworden. Consumenten kunnen steeds minder tijd besteden aan alle berichten die onophoudelijk gepost worden, en worden dus makkelijker verleid door korte stukjes informatie.

Waarom er gesnackt wordt? Uit verveling... We hebben ondertussen permanent afleiding nodig. Kijk maar wanneer die content wordt 'consumeerd' : in een wachtrij, terwijl er op een lift wordt gewacht, in de wachtkamer bij de huisarts, wachtend op de kinderen op het einde van de schooldag,... Vrijwel altijd wanneer we onderweg zijn en wachten, wordt er op het schermpje gekeken.

Digitale snackable content werkt daarom optimaal wanneer hij de mobiele consument aanspreekt. Dat is immers de consument die liefst berichten verorbert die makkelijk te begrijpen zijn en hem bezighouden. Het doel is zijn behoeften te vervullen door gemakkelijk verteerbare en aangename content op het menu te plaatsen. Dat betekent dat zulke berichten hem moeten aanspreken én kort, visueel en emotioneel zijn.Tijd om te snacken


Gebruik de geschikte kanalen

Sommige Youtube video's, Instagram, Vine en Snapchat zijn perfecte voorbeelden van snackable content. Ze zijn vlotjes te bekijken op elk apparaat (desktop of mobiel) en verleiden consumenten om de content te delen als er een element van verrassing of verwondering in vervat zit (bijv. stop-motion, een onverwacht einde). 

Soms doen die consumenten zelfs het werk voor u. Social mediagebruikers creëren hun eigen snackable content door Pinterest aan te vullen, uw bericht te vermelden op hun eigen microblogs, iets op Facebook en Instagram te 'liken', te tweeten en retweeten, filmpjes op Vine te posten en Snapchats te verzenden. 

Maak op uw beurt gebruik van hun snackable content door hun berichten over uw merk te vermelden op uw eigen kanalen. Zijn er klanten die op Instagram foto's van hun aankopen posten? Herhaal dat op úw Instagram account. Pinnen ze uw product? Creëer zelf een 'Customer Favorites' board op Pinterest en maak een nieuwe pin aan. Gebruikers-gegenereerde inhoud is een eenvoudige en effectieve techniek om eigen content verteerbaar te maken.

'Mobile' is de sleutel

Vergeet niet : 'social' betekent mobiel. Ongeveer 60% van de tijd die besteed wordt aan sociale media gebeurt op een mobiel apparaat. Optimaliseer uw content dus altijd voor zulke devices. Als uw tweet bijvoorbeeld een link vermeldt die doorverwijst naar een blogpost, dan moet die blogpost (die dan weer langer mag zijn) probleemloos leesbaar zijn op een kleine smartphone.

Zo. Tot zover de notendop. Meer diepgang? Dan kan u natuurlijk hier terecht.


VORIGE                   HOME                   VOLGENDE

Populaire berichten