Doorgaan naar hoofdcontent

Laatste bericht

Online marketing : u kunt er maar beter zelf ook iets van weten

Help! Alles is digitaal Vandaag wordt u als ondernemer ongetwijfeld permanent om de oren geslagen met het voorzetsel 'digitaal'. Ondertussen bent u natuurlijk ook overtuigd dat online niet meer weg te cijferen valt uit het echte leven. Maar kan u nog volgen? Want elke dag verschijnen er nieuwe posts over toepassingen die u het leven heel wat eenvoudiger zullen maken. Misschien is dat wel zo, maar zonder basiskennis valt dat natuurlijk moeilijk uit te maken.
Snel zelf leren Onlangs botste ik op een gratis online cursus van Google die u snel en makkelijk inzichten geeft in wat u minstens nodig heeft voor een goede aanwezigheid op het www : het Digitaal Atelier.

Het is echt geen rocket science. In no time leert u de ins and outs van de basis van online marketing. Praktische voorbeelden én een certificaat  inbegrepen.

Zo leert u :

• De mogelijkheden van digitaal adverteren
• Beter aanwezig zijn op internet
Juist contact te leggen via e-mail
• Gevonden worden
• Analytics gebruiken

Uw merk : veel minder van uzelf dan u denkt

luister sessie


Een merk, wat is dat nu eigenlijk?

Hoewel een merk vaak beschouwd wordt als een combinatie van verschillende elementen, is het belangrijk om zijn ambigue aard te onderkennen. Het is niet alleen een logo en het wordt niet uitsluitend bepaald door zijn visuele identiteit. Een merk is niet het product, de dienst, de slogan of de reclamecampagne. Meer nog : een merk wordt niet eens bepaald door het bedrijf erachter. Het is eerder een verzameling percepties die zich verankeren in de geest van uw consument. Het gaat in wezen over het gevoel dat hij heeft over uw bedrijf - en dus uw merk. Maar zelfs als u daar geen directe controle over heeft, kan u een en ander in goede banen leiden.

Elke interactie die uw klant met u of uw bedrijf heeft, beïnvloedt immers deze perceptie : de beleving van uw producten of diensten, hoe u hem behandelt, uw slogans, advertenties en zelfs handleidingen dragen er allemaal toe bij. Het is dus uw taak om uw merk te onderhouden, te cultiveren en te bewaken. En als u dat consistent doet, zal u beloond worden met loyale klanten en een voortdurende toename van hun voorkeur voor uw bedrijf.


aanbidderEn wat maakt een uitmuntend merk?

Een goed merk communiceert duidelijk over hoe het zich onderscheidt van zijn concurrenten en waarvoor het zelf staat. Een uitstekend merk overtuigt zijn consumenten dat het hun leven significant zal veranderen en dat het er een onmisbare 'added benefit' aan toevoegt. Voor zijn klanten is zo'n merk gewoonweg onmisbaar geworden. Als gevolg van uw marktpositionering moeten ze het onderschrijven en als het ware een deel van zichzelf maken of internaliseren.
De consistente inschakeling van uw merkuitstraling bij elk raakpunt met uw klanten zal het dus versterken. Een uitgekiende merkstrategie vormt het om tot een 'cultus' met vele aanhangers die uit zichzelf zullen evangeliseren. U heeft dus apostels nodig die u geloven, achter u staan en u verdedigen bij wie nog geen 'gelovige' is.

Grote merken onderkennen dit en gebruiken het, met resultaat. Coca Cola doet ons geloven dat het 'The Real Thing' is en dat andere cola's er niet aan kunnen tippen. Wie met een BMW rijdt, gelooft dat hij een 'Ultimate Driving Machine' bezit, in plaats van zo maar een auto. 

Merkbeloftes zijn dus meer dan een platte slogan. Ze zijn levende mantra's voor wie instapt in hun verhaal. Denk er dus goed over na en spring er voorzichtig mee om.

Er zijn wel wat gratis assessments waarmee u uw merkwaarde kan evalueren.
Maar als u écht in de diepte wilt gaan, ben ik u graag van dienst. 
Laat gerust weten.

VORIGE                   HOME                   VOLGENDE

Populaire berichten