Doorgaan naar hoofdcontent

Laatste bericht

Personalisatie : doe nooit zómaar familiair

Soms, maar niet altijd Misschien merkt u het ook wel als u online shopt : personalisatie is vandaag de normaalste zaak van de wereld. We weten immers dat ze leidt tot hogere CTR’s en verkoop, want het maakt kiezen eenvoudiger voor de consument. Anderzijds bestaat ook het risico dat consumenten geïrriteerd geraken, want personalisatie komt soms in het vaarwater van privacy regels.

Wanneer gebruik je nu gepersonaliseerde boodschappen (bijv. “Beste Viviane”) en relevante verkoopargumenten die inspelen op de behoefte(n) van uw bezoeker?

En wanneer niet? Want deze boodschappen kunnen ook averechts werken en weerstand veroorzaken. Consumenten merken immers dat marketeers gebruik maken van hun unieke gegevens. En dat leidt steeds vaker tot irritatie en vermijdingsgedrag.

Het juiste moment op de juiste manier Het is belangrijk rekening te houden met de fase van buyer journey van uw consument. De personalisatie kan gebaseerd zijn op zoekgedrag, door bezoeken aan dezelfde of vergelijkbare web…

Uw merk : veel minder van uzelf dan u denkt

luister sessie


Een merk, wat is dat nu eigenlijk?

Hoewel een merk vaak beschouwd wordt als een combinatie van verschillende elementen, is het belangrijk om zijn ambigue aard te onderkennen. Het is niet alleen een logo en het wordt niet uitsluitend bepaald door zijn visuele identiteit. Een merk is niet het product, de dienst, de slogan of de reclamecampagne. Meer nog : een merk wordt niet eens bepaald door het bedrijf erachter. Het is eerder een verzameling percepties die zich verankeren in de geest van uw consument. Het gaat in wezen over het gevoel dat hij heeft over uw bedrijf - en dus uw merk. Maar zelfs als u daar geen directe controle over heeft, kan u een en ander in goede banen leiden.

Elke interactie die uw klant met u of uw bedrijf heeft, beïnvloedt immers deze perceptie : de beleving van uw producten of diensten, hoe u hem behandelt, uw slogans, advertenties en zelfs handleidingen dragen er allemaal toe bij. Het is dus uw taak om uw merk te onderhouden, te cultiveren en te bewaken. En als u dat consistent doet, zal u beloond worden met loyale klanten en een voortdurende toename van hun voorkeur voor uw bedrijf.


aanbidderEn wat maakt een uitmuntend merk?

Een goed merk communiceert duidelijk over hoe het zich onderscheidt van zijn concurrenten en waarvoor het zelf staat. Een uitstekend merk overtuigt zijn consumenten dat het hun leven significant zal veranderen en dat het er een onmisbare 'added benefit' aan toevoegt. Voor zijn klanten is zo'n merk gewoonweg onmisbaar geworden. Als gevolg van uw marktpositionering moeten ze het onderschrijven en als het ware een deel van zichzelf maken of internaliseren.
De consistente inschakeling van uw merkuitstraling bij elk raakpunt met uw klanten zal het dus versterken. Een uitgekiende merkstrategie vormt het om tot een 'cultus' met vele aanhangers die uit zichzelf zullen evangeliseren. U heeft dus apostels nodig die u geloven, achter u staan en u verdedigen bij wie nog geen 'gelovige' is.

Grote merken onderkennen dit en gebruiken het, met resultaat. Coca Cola doet ons geloven dat het 'The Real Thing' is en dat andere cola's er niet aan kunnen tippen. Wie met een BMW rijdt, gelooft dat hij een 'Ultimate Driving Machine' bezit, in plaats van zo maar een auto. 

Merkbeloftes zijn dus meer dan een platte slogan. Ze zijn levende mantra's voor wie instapt in hun verhaal. Denk er dus goed over na en spring er voorzichtig mee om.

Er zijn wel wat gratis assessments waarmee u uw merkwaarde kan evalueren.
Maar als u écht in de diepte wilt gaan, ben ik u graag van dienst. 
Laat gerust weten.

VORIGE                   HOME                   VOLGENDE

Populaire posts